Bunda vs. Chránič těla
|
Schneider |
Přidané 31-03-2014 14:27
|
Člen
Příspěvek: 56
Založený: 29.04.13
|
Ahoj
Před týdnem jsem se vrátil z nemocnice. Boural jsem na DRku a motorka mě kamarádsky šťouchla do zad tak, že ještě teď mám marodku. Nezoufám a už vybírám novou bundu, protože ta stará je bez páteřáku.
Jde mi o to, že buď si koupím lepší bundu, něco jako tuto http://www.motozem.cz/trivrstva-bunda-rsa-dakar/
a nebo jsem někde zaslechl o chráničích. Respektive o takovém tom krunýři, např http://www.motozem.cz/moto-chranice-chranice-tela-telovy-chranic-rsa-racing/ Ten krunýř mě přijde jako lepší, bezpečnější řešení, hlavně praktičtější, protože si na to můžu obléct co chcu. Jde mi ale o zkušenosti. Jezdí s tím někdo? Netlačí to na delší cestě, není v tom horko? ATD....
Děkuju moc za každý názor....
Zdenda ;-) |
|
|
|
PetrAT |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 31-03-2014 15:00
|
Člen
Příspěvek: 2285
Založený: 27.05.10
|
Je good, že seš ok (v rámci možností)
Bunda nedokáže nahradit chrániče
Můžeš přemýšlet jestli chráničová košile a nebo krosový krunýř
Obojí má své výhody i nevýhody
Podívej se po Acerbis koerta, dají se koupit za slušnou cenu a měla by to být lepší kvalita než nějaký Pakistán
Ale klidně zvaž i krunýř
|
|
|
|
xx6 |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 31-03-2014 15:03
|
Člen
Příspěvek: 1454
Založený: 10.05.10
|
chráničová košile + bunda zbavená všech protektorů. Jezdím s tím už 3 roky a max spokojenost |
|
|
|
Schneider |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 31-03-2014 15:42
|
Člen
|
Tak budu teda víc pátrat po těch košilích. Na tu Acerbisku jsem koukal, ale to je mimo moje finanční možnosti :-( Pokud si budu kupovat tu košili, budu muset i levnější bundu, protože nemám vůbec co na sebe. Navíc budu ještě řešit kalhoty. Ty co mám teď, fungují v létě jako skleník :-( |
|
|
|
PetrAT |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 31-03-2014 15:52
|
Člen
Příspěvek: 2285
Založený: 27.05.10
|
Ještě můžeš zvážit krunýř
Něco levnějšího + chrániče loktů
Levnější enduro bundu seženeš třeba ve výprodeji |
|
|
|
Barney |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 31-03-2014 17:02
|
Člen
Příspěvek: 1102
Založený: 02.05.10
|
Schneider napsal:
Navíc budu ještě řešit kalhoty. Ty co mám teď, fungují v létě jako skleník :-(
Vím co přesně myslíš já tu "klimamembránu" vypáral ven a konečně se v tom dá jezdit. Další kalhoty jedině s odnímatelnou.
„Jedeme zkratkou pánové. Je to sice dál, ale zato horší cesta...“
DR 350 S |
|
|
|
xx6 |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 31-03-2014 19:57
|
Člen
|
nejlevnější je to co říká barney - koupit něco a z toho vypárat membránu. ale přicházíš tím o záruku. Na druhou stranu se dnes dělá kupa modelů 3 v 1 které netojí moc (třeba od Pardála) Chráničovou košili taky koupíš za pár korun. Já za svého foxe dával něco kolem 1500, ale byl to dovoz z USA. takže bez záruky, ale na funkčnost to nemá vliv a nebo koukni do Louis. Kámoš měl odtama |
|
|
|
Sergej |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 31-03-2014 20:35
|
Člen
Příspěvek: 274
Založený: 14.07.11
|
ja jazdím 2roky v chráničovej košeli a na tom bundu bez ,,protektorov"..A ked je teplo tak si dám dres a cyklovestu čo neprefúka hrud zpredu.
Dľa mňa je to naj kombinácia, bundu mám obyčajnú z Cordury.
Dobrá kombinácia je chráničová košela a enduro bunda, kúpiš pomerne lacno a slúži dobre.
Upravil Sergej dne 31-03-2014 20:36
Sergej
http://sergejdesign.blogspot.sk/
https://www.facebook.com/sergejdesign/
eshop: http://www.sergejdesign.com/ |
|
|
|
TomElefant750 |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 10:23
|
Člen
Příspěvek: 775
Založený: 30.05.10
|
Dělám to podobně jako Sergej - chráničová košile koupená asi před sedmi lety v Makru někde za 1500, - (nějakej Worker tuším) a podle počasí buď dres nebo enduro bundu bez chráničů s dobrým větráním (mám letitý Rockway Enduro a slouží) a do deště navrch goretexovou bundu z army výprodeje coby nepromok - výbava dohromady asi za bůra a poslouží ve všech situacích.
Čau, Tom |
|
|
|
Schneider |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 11:07
|
Člen
|
To je perfketní....Už se po těch košilích dívám. Nemáte tip na dobrý obchod na Ostravsku? Zatím jsem nakupoval v motozemi a v motogaráži. Tam tom ale sortimentem moc nehýří...;-) |
|
|
|
12345 |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 11:34
|
Člen
Příspěvek: 1074
|
Schneider napsal:
Ahoj
Před týdnem jsem se vrátil z nemocnice. Boural jsem na DRku a motorka mě kamarádsky šťouchla do zad tak, že ještě teď mám marodku. Nezoufám a už vybírám novou bundu, protože ta stará je bez páteřáku.
Jde mi o to, že buď si koupím lepší bundu, něco jako tuto http://www.motozem.cz/trivrstva-bunda-rsa-dakar/
a nebo jsem někde zaslechl o chráničích. Respektive o takovém tom krunýři, např http://www.motozem.cz/moto-chranice-chranice-tela-telovy-chranic-rsa-racing/ Ten krunýř mě přijde jako lepší, bezpečnější řešení, hlavně praktičtější, protože si na to můžu obléct co chcu. Jde mi ale o zkušenosti. Jezdí s tím někdo? Netlačí to na delší cestě, není v tom horko? ATD....
Děkuju moc za každý názor....
Zdenda ;-)
Slyšel jsem že není špatné se naučit jezdit...je to levné a nezabírá to místo ve skříních... |
|
|
|
xx6 |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 11:56
|
Člen
|
vlastimil> a ještě levnější je nejezdit a sedět doma na prdeli...
schneider> a co takhle Bikerscrown v Ostravě, tam to nebude? a nebo na netu je dost lidí tady ze severu, kteří to prodávají. |
|
|
|
Schneider |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 12:20
|
Člen
|
daliss napsal:
schneider> a co takhle Bikerscrown v Ostravě, tam to nebude? a nebo na netu je dost lidí tady ze severu, kteří to prodávají.
Naučit jezdit se člověk naučí, jen když bude jezdit, ne? Nebo se s tím dokáže i někdo narodit?
Na bikerscrown jsem koukal, tam jsou ceny úplně šílené. Na netu to kupovat nechci. Musím si to zkusit obléct, hlavně kvůli toho, že máme problém s velikostma oblečení... |
|
|
|
xx6 |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 12:26
|
Člen
|
schneider> nemyslel sem kupovat přes net. ale na netu jsou tady v okolí kluci, co to právě tahají třeba z USA. Já to tak měl, klučina prodával nového Foxe, tak sem za ním zajel, zkusil velikost a spokojeně odjel. A ta narážka byla na Vlastu, né na tebe... |
|
|
|
12345 |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 13:32
|
Člen
|
daliss napsal:
No on tam psal tohleěkuju moc za každý názor....Tak jsem mu napsal svůj názora co ten tvůj názor "sedět doma na prdeli"osvědčilo se to? |
|
|
|
xx6 |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 14:08
|
Člen
|
vlastimil> ano, některým co znám se to osvědčilo. Opravdu ušetřili |
|
|
|
12345 |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 16:57
|
Člen
|
daliss napsal:
vlastimil> ano, některým co znám se to osvědčilo. Opravdu ušetřili
|
|
|
|
qwert |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 17:12
|
Člen
Příspěvek: 5521
Založený: 13.05.10
|
Schneider napsal:
daliss napsal:
schneider> a co takhle Bikerscrown v Ostravě, tam to nebude? a nebo na netu je dost lidí tady ze severu, kteří to prodávají.
Naučit jezdit se člověk naučí, jen když bude jezdit, ne? Nebo se s tím dokáže i někdo narodit?
Na bikerscrown jsem koukal, tam jsou ceny úplně šílené. Na netu to kupovat nechci. Musím si to zkusit obléct, hlavně kvůli toho, že máme problém s velikostma oblečení...
Nesmíš brát vážně toho kdo je většinou blbý. Samozřejmě že musíš jezdit a jezdit jezdit at se naučíš..Ale znáš to..správný chlap nevyjede bez ochrany.. |
|
|
|
geofre |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 21:30
|
Člen
Příspěvek: 89
Založený: 13.06.12
|
Mám Koertu a po ráně v Gruzii, kdy jsem se projel po asfaltu cca v 50ti a naložená motorka mi poskákala po zádech, jsem byl rád že ji mám. Jediným "zraněním" bylo odřené koleno a modrák na stehnu
Tady klučina prodává celý set:
http://www.bmwgs....d_id=21217
Upravil geofre dne 01-04-2014 21:32
... BMW I´m lovin it ... |
|
|
|
Schneider |
Bunda vs. Chránič těla
Přidané 01-04-2014 22:19
|
Člen
|
Tak fajn, až si budu moct na dýl vyjet z domu, tak objedu všechny obchody a něco snad koupím. Záda me pořád ještě zlobí, snad mě nečeká ještě týden nemocenské. Doma už naprosto magořím
Borec prodávám ale za 8000 tisíc, a na to fakt nemám :-( |
|
|