Nepromoky na rukavice
|
itchy |
Přidané 18-05-2010 20:30
|
Člen
Příspěvek: 784
Založený: 02.05.10
|
Chlapi pouzivate nekdo nejake nepromoky na rukavice,popř.mate nekdo dobry tip na ně. |
|
|
|
petr_t |
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 20:52
|
Člen
Příspěvek: 691
Založený: 15.05.10
|
itchy napsal:
Chlapi pouzivate nekdo nejake nepromoky na rukavice,popř.mate nekdo dobry tip na ně.
jojo neopreny z pracovních oděvů a do nich teplé pletené cca 80,-dobře na nich drží stěrač.Máme je několik let. |
|
|
|
prezi |
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:03
|
Hlavní Administrátor
Příspěvek: 4046
Založený: 20.04.10
|
...koupil jsem někdy před lety "tříprsté" návleky (takové rukavice na rukavice) ...bral jsem si je do Rumunska ...pršelo nám čtyři dny z šesti, tak jsem je užíval fest a pak jsem je vyhodil ..vhodnější spíš na silnici a delší přesuny bez nutnosti často řadit a brzdit ...do terénu nevhodné!
...včil už bych si je nekoupil, raději vozím dvoje rukavice - jedny normální kožené a druhé textilní s částečnou "protivodní odolností" ...ideál by asi byl nějaký dobrý goratex
+/- návleků na rukavice:
+ před deštěm opravdu chrání
+ je v nich i tepleji protože chrání před větrem
- špatně se oblékají
- špatně se v nich brzdí a "spojkuje"
- moc nevydrží ...trhají se ve švech |
|
|
|
tobig |
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:03
|
Člen
Příspěvek: 647
|
Mám, ale nepoužívám. Fakt se mi v tom blbě řídí....
Viděl jsem takový suprový neoprénový návlek na ruku i řidítkem.... vevnitř teplo a sucho.
|
|
|
|
petr_t |
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:11
|
Člen
|
do deště nejvhodnější rukavice pro elektrikáře, maj protiskluzový povrch,jsou dost dlouhé ,dobře se v nich řídí, neprotrhnou se a podle vložných rukavic za 10,-Kč si reguluješ teplotu. Na žádné motorce jsem neměl vyřívané hefty.Vždy to musím řešit rukavicemi. |
|
|
|
itchy |
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:17
|
Člen
Příspěvek: 784
|
Prave neco ted schanim,protoze jsem pred dvema tydny jel 3 hodiny v desti a rukavice byly durch,a take se chystam cestovat tak at jsem vybavenej proti tomu chcani,nedovedu si predstavit jak pak nekde ve stanu susim rukavice |
|
|
|
moranka |
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:27
|
Člen
Příspěvek: 227
Založený: 04.05.10
|
jj, Petr má jakési elektrikářské, ty by ze mně spadly, tak já mám takové ty uklízečské a do nich vlněné a není problém v nich jet i celý den, žádný problém s řízením a z pracovních oděvů mám černé ať nejezdím v růžových |
|
|
|
moranka |
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:27
|
Člen
|
jo a mě to stálo i s těma vlněnýma 46 kč |
|
|
|
refi |
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 23:33
|
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
mám neoprenové tříprsté už léta letoucí, jsou stále jako nové (UVEX), byly drahé, ale jsou opravdu kvalitní. nicméně stejně jako u ostatních - je v nich omezená citlivost při mačkání spojky i brzdy, tahání za plyn ... prostě beru je jako opravdovou nouzi, pak jsou ale k nezaplacení. vyzkoušeno na 400 km jízdy v dešti, ruce byly jediné suché místo na mém těle a to jsem měla na sobě nepromok
když jsem zmokla cestou z garančky a neměla sebou (jak jinak) tyto své ploutve, jen obyčejné kožené rukavice, v kombinaci s vyhřívanými hefty mi to udělalo krásnou zdravou barvu na rukou, ještě další dva dny jsem vypadala jak kdybych se hrabala v kanálu
moranko, tvé řešení nejspíš využiju taky |
|
|
|
refi |
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 23:38
|
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
prezítko, co tyhle? |
|
|
|
prezi |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 00:01
|
Hlavní Administrátor
Příspěvek: 4046
Založený: 20.04.10
|
refi napsal:
prezítko, co tyhle?
...asi budou OK, ale já si "do sucha" koupil Grand Turismo od Polednika a "do mokra" zatím budu používat "lidlovky", které pořádně naimpregnuju (zajímavé je, že hřejou i mokré)
...možná ještě jako nouzovku investuji do "pracovních odplňků" viz. Petr_t |
|
|
|
3X |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 00:41
|
Člen
Příspěvek: 1698
|
moranka napsal:
jj, Petr má jakési elektrikářské, ty by ze mně spadly, tak já mám takové ty uklízečské a do nich vlněné a není problém v nich jet i celý den, žádný problém s řízením a z pracovních oděvů mám černé ať nejezdím v růžových
a koště v ruce v tom neklouže? |
|
|
|
3X |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 00:43
|
Člen
|
itchi: ploutve mám, ale těžko tu druhou sám dostat na ruku
proto jsem je nikdy nepoužil, ale goretexové rukavice ano a je v nich sucho a teplo |
|
|
|
petr_t |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 07:08
|
Člen
|
goretexove jsem kupil před nějakou dobou u Hubika ,stejně když prší jsou praktičtější pro mě ty gumovky s flece nebo bavlněnýma dovnitř.Ne jednom srazu V-stromu jsme rukavice porovnávali.Dnes už nejsem sám kdo tuhle kombinaci používá.Jistě není to IN,ale já preferuji funkčnost.Na test stačí 10min a kýbl s vodou |
|
|
|
3X |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 09:06
|
Člen
|
petr_t napsal:
goretexove jsem kupil před nějakou dobou u Hubika ,stejně když prší jsou praktičtější pro mě ty gumovky s flece nebo bavlněnýma dovnitř.Ne jednom srazu V-stromu jsme rukavice porovnávali.Dnes už nejsem sám kdo tuhle kombinaci používá.Jistě není to IN,ale já preferuji funkčnost.Na test stačí 10min a kýbl s vodou
hlavně sebou nefláknout, protože potom bych ty ruce nechtěl vidět
gumovky s bavlnou nejsou zrovna bezpečné. Mě to přijde, jako když začně pršet, ty si sundáš oblečení s protektory a dáš si pláštěnku, aby jsi byl suchý |
|
|
|
moranka |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 11:31
|
Člen
|
3X napsal:
petr_t napsal:
goretexove jsem kupil před nějakou dobou u Hubika ,stejně když prší jsou praktičtější pro mě ty gumovky s flece nebo bavlněnýma dovnitř.Ne jednom srazu V-stromu jsme rukavice porovnávali.Dnes už nejsem sám kdo tuhle kombinaci používá.Jistě není to IN,ale já preferuji funkčnost.Na test stačí 10min a kýbl s vodou
gumovky s bavlnou nejsou zrovna bezpečné. Mě to přijde, jako když začně pršet, ty si sundáš oblečení s protektory a dáš si pláštěnku, aby jsi byl suchý
no tak když musíš v dešti a fakt jako že musíš, třeba přes půl republiky, tak je to lepší než v mokrých sice bezpečnějších, ale ruce zmrzlé a když se necítím fit více pozornosti odchází na to co mě trápí, než na cestu , koště nevím jestli v tom klouže, ale hefty ani páčky ni ni, stejně když je hnusaja, tak se jede opatrně když spadnu v těch enduro, co v nich jezdím celé léto, tak mě to zachrání líp, než gumovlněné protidešťové nemyslím. Takže raději cit a relativní pohodu, než zkřehlé prsty, ve kterých buď nenajdeš, co potřebuješ, nebo to naopak přeženeš. |
|
|
|
moranka |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 11:34
|
Člen
|
P.S. ani Goretex není všemohoucí, ano napíšerte mi, že v oblečení gore jste v suchu, ale stejně je to díky dalším vrstvám, co máte pod tím a to jaksi pod rukavice zase toho už toli nenavleču. Proto do velké vody jedině v gumě |
|
|
|
stepan |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 13:35
|
Člen
Příspěvek: 209
Založený: 19.05.10
|
moranka napsal:
3X napsal:
petr_t napsal:
gumovky s bavlnou nejsou zrovna bezpečné. Mě to přijde, jako když začně pršet, ty si sundáš oblečení s protektory a dáš si pláštěnku, aby jsi byl suchý
no tak když musíš v dešti a fakt jako že musíš, třeba přes půl republiky, tak je to lepší než v mokrých sice bezpečnějších, ale ruce zmrzlé a když se necítím fit více pozornosti odchází na to co mě trápí, než na cestu , koště nevím jestli v tom klouže, ale hefty ani páčky ni ni, stejně když je hnusaja, tak se jede opatrně když spadnu v těch enduro, co v nich jezdím celé léto, tak mě to zachrání líp, než gumovlněné protidešťové nemyslím. Takže raději cit a relativní pohodu, než zkřehlé prsty, ve kterých buď nenajdeš, co potřebuješ, nebo to naopak přeženeš.
A jak se chovají ty gumové návleky v kombinaci s vyhřívanejma heftama? Třeba goretexové rukavice se nemají používat s vyhřívanejma heftama, protože pak ten goretex nefunguje..
Já osobně, když jedu v dešti, tak si zapnu vyhřívání a i když mám mokrou ruku, tak mne to hřeje. |
|
|
|
jencekgs |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 13:42
|
Člen
Příspěvek: 1269
Založený: 03.05.10
|
Já bych chtěl koupit ty pytle na řidítka?? Máte s tím někdo zkušenost jak to omezuje při jízdě krom toho že je to ošklivé??
S Rablenkou cestou necestou |
|
|
|
stepan |
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 13:48
|
Člen
Příspěvek: 209
Založený: 19.05.10
|
jencekgs napsal:
Já bych chtěl koupit ty pytle na řidítka?? Máte s tím někdo zkušenost jak to omezuje při jízdě krom toho že je to ošklivé??
Používál jsem je v Rumunsku, kde nám dost chcalo. Jednak v tom vypadáš, jak Mikimaus, protože i ta nejmenší velikost je strašně veliká.
No a hlavně, jak je to velký a nemá to prsty, tak se s tím opravdu o dost hůř jede. Na dálnici to ale třeba je dobrý. Ty tříprsťáky budou asi lepší. |
|
|