Dámský spacák na Elefantentreffen
|
sibyla |
Přidané 18-10-2011 21:33
|
Člen
Příspěvek: 19
Založený: 15.01.11
|
Zdravim,
prosila bych o radu pri nakupu spacaku. V lednu se opet chystam na elefanty a proto hlavni parametry pro mne jsou: aby mi bylo opravdu, ale opravdu teplo a spacak se dal po te akci v kourovem udoli vyprat.
Co je jeste dulezite pri nakupu? (jak ma byt tvarovany, z jakeho materialu, kolik vrstev ma mit, zpusob zapinani, atd....)
Na co si dat pozor?
S jakou znackou a typem spacaku mate dobre zkusenosti?
diky
''
BMW: Ryzí radost z jízdy v každém zlomku vteřiny |
|
|
|
Efendi |
Přidané 18-10-2011 23:30
|
Člen
Příspěvek: 30
Založený: 19.05.10
|
Ahoj. A cenová relace?
Jinak určitě mumie, pokud jde o poměr teplotní komfort/ velikost tak péřák a pls. jakýkoliv spacák prát co nejméně, skladovat nezabalenej v kompresáku, ale třeba jen přeloženej na dně skříně nebo pověšenej. |
|
|
|
Peacemaker |
Přidané 19-10-2011 00:45
|
Člen
Příspěvek: 180
Založený: 02.05.10
|
o spacacich se relativne dost diskutovalo treba na motorkarich a hodne lidi tam doporucovalo ceskou primu
koupil jsem a taky doporucuju
mam typ trek, kamaradi maj na kola tulaka, jsme maximalne spokojeni
jestli chces neco extremniho, tak kup ten bivak?
podle me vyborny ceny v jejich akcich http://www.prima-...leto-2011/ |
|
|
|
prezi |
Přidané 19-10-2011 01:21
|
Hlavní Administrátor
Příspěvek: 4046
Založený: 20.04.10
|
to sibyla: dívej se po spacácích pro holky, mají přidanou izolační vrstvu v oblasti nohou ...to by se mohlo hodit |
|
|
|
buboGS |
Přidané 19-10-2011 07:21
|
Člen
Příspěvek: 234
Založený: 21.02.11
|
Žena má tenhle
buboGS přiložený následující obrázek:
[139.85Kb]
Upravil buboGS dne 19-10-2011 07:22
BMW GS = stroj na radost |
|
|
|
Stenly |
Přidané 19-10-2011 07:50
|
Člen
Příspěvek: 325
Založený: 12.10.10
|
sibyla napsal:
Zdravim,
prosila bych o radu pri nakupu spacaku. V lednu se opet chystam na elefanty a proto hlavni parametry pro mne jsou: aby mi bylo opravdu, ale opravdu teplo a spacak se dal po te akci v kourovem udoli vyprat.
Co je jeste dulezite pri nakupu? (jak ma byt tvarovany, z jakeho materialu, kolik vrstev ma mit, zpusob zapinani, atd....)
Na co si dat pozor?
S jakou znackou a typem spacaku mate dobre zkusenosti?
diky
' '
Myslím, že ti bude v každým spacáku zima.
to se chce večer víc nalejt.
Stenly - motocyklista varnsdorfský |
|
|
|
jencekgs |
Přidané 19-10-2011 08:54
|
Člen
Příspěvek: 1269
Založený: 03.05.10
|
Mám taky Primu a jsem spokojen. Hlavní je se dobře odizolovat od země. Přes plochu kde se tělo dotýká země je největší únik tepla. Určitě bych vzal ten nejteplejší co mají.
S peřím je to komplikované. Je sice nejteplejší, ale nesmí navlhnout. Na stránkách Prima je celkem pěkný popis jak vybírat spacák.
Tak šťastnou ruku při výběru
S Rablenkou cestou necestou |
|
|
|
Stenly |
Přidané 19-10-2011 12:54
|
Člen
|
Mám Husky , extrém minus 28 stupňů, poctivě v mrazech odzkoušenej, v oblasti nohou přidaný futrál. I v mrazech je v tom vedro jak cip. Jen do toho musí člověk zalejzat svlečenej. Pak to působí kontaktně na tělo a silně drží teplo.
Jinak je ještě otázka se do toho spacáku trefit. Spal jsem už taky jen tak s ním přikrytej.
Upravil Stenly dne 19-10-2011 12:54
|
|
|
Usama |
Přidané 19-10-2011 21:51
|
Člen
Příspěvek: 34
Založený: 19.08.10
|
Kvalitní termospacáky dělá většina výrobců, ale hodně lidí do nich leze nabalených a pak se diví že jim je kosa.
P.S. na kolik sloních nocí ten spacák sháníš. / Takže jedeš ? / |
|
|
|
Pardal |
Přidané 19-10-2011 22:01
|
Člen
Příspěvek: 1138
Založený: 04.06.10
|
no fakt nejlepsi je tekutej.... ten jsem zkousel minule ja....
cestovaní na moto - to je vášeň |
|
|
|
sibyla |
Přidané 20-10-2011 13:09
|
Člen
Příspěvek: 19
Založený: 15.01.11
|
Diky za tipy
Cenou hranici nemam, uz jsem se naucila, ze v nekterych pripadech se nevyplaci setrit.
Prima vypada prima, i ta dozivotni zaruka mne zaujala.
Horkokrevny Stenly a spacak do -28°C? Jeste porad chodis jen v sandalech?
Usama: pokud neumrznu, tak vidim to na dve sloni noci...
Pardal: privezu zase medovinu
BMW: Ryzí radost z jízdy v každém zlomku vteřiny |
|
|
|
Stenly |
Přidané 20-10-2011 16:35
|
Člen
|
Otázka :"Horkokrevny Stenly a spacak do -28°C? Jeste porad chodis jen v sandalech?"
Odpověď:
Jasný, že chodím v sandálech. koupil jsem nový TKC na mý Báwo a už mi na moje botky nějak nezbylo..... Ale sámo , že botky a ponožky jsem letos měl jen ve výjmečných společenských událostech.... a ponožky se přece do sandálů nenosí( ani v zimě)...Uvidíme, až napadne sníh... třeba se nechám ukecat...A až zamrzne rybník, tak bude i po koupání....
Spacák mám tak "hustej" ještě z cest na Antarktidu..tady je fakt zbytečnej.. na minulý Elefanty jsem ho bral jen pro tebe.....
( ale stejně ti v něm byla zima).....
Upravil Stenly dne 20-10-2011 16:38
|
|
|
hans |
Přidané 20-10-2011 18:23
|
Člen
Příspěvek: 231
Založený: 12.12.10
|
vango starlight
pod širákem v minus 20ti a dalo se, akorát to chce fakt míň oblečení než víc
peří nebrat
Sapere Aude |
|
|
|
Efendi |
Přidané 20-10-2011 20:19
|
Člen
Příspěvek: 30
Založený: 19.05.10
|
Ja jsem zastánce peří. Ovšem je fakt, že když se namočí, hůř schne. Rakoncaj dělá moc pěkný věci, když se vyndá z kompresáku, nafoukne se to jak peřina. Ovšem ceny vysoké. www.sirjoseph.cz |
|
|
|
Stenly |
Přidané 20-10-2011 20:43
|
Člen
|
Peří nebrat!! Jak je vlhko tak to natáhne a špatně to schne! To je dobrý tak do suchýho mrazu. Nejlepší dutý vlákna!!
|
|
|
easyrider |
Přidané 20-10-2011 21:35
|
Člen
Příspěvek: 145
Založený: 29.10.10
|
Stenly napsal:
Peří nebrat!! Jak je vlhko tak to natáhne a špatně to schne! To je dobrý tak do suchýho mrazu. Nejlepší dutý vlákna!!
Jak si potom vysvetlit, ze vsichni vysokohorsti horolezci a opravdove expedice pouzivaji peri???? Mel jsem leta duta vlakna a zpet jsem u peri a je to nekde jinde bohuzel i cenou. Ja mam marmot never summer s membranou takze vlhko se opravdu neresi!!!! Pozor dela se i verze bez membrany!!! Zkus se podivat na diskuze o tomto spacaku ve svete a budes treba dalsi spokojeny zakaznik.
http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?107975-spaci-pytel-marmot-never-summer
Upravil easyrider dne 20-10-2011 21:50 |
|
|
|
Stenly |
Přidané 21-10-2011 06:45
|
Člen
|
easyrider napsal:
Stenly napsal:
Jak si potom vysvetlit, ze vsichni vysokohorsti horolezci a opravdove expedice pouzivaji peri???? Mel jsem leta duta vlakna a zpet jsem u peri a je to nekde jinde bohuzel i cenou. Ja mam marmot never summer s membranou takze vlhko se opravdu neresi!!!! Pozor dela se i verze bez membrany!!! Zkus se podivat na diskuze o tomto spacaku ve svete a budes treba dalsi spokojeny zakaznik.
http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?107975-spaci-pytel-marmot-never-summer
Dovolím zkopírovat:"Samozřejmě s rostoucím loftem roste cena a to geometrickou řadou. Ovšem i toto kvalitní peří má určitou nasákavost a je proto důležité, pokud to podmínky dovolí, spacák pořádně vyvětrat a vysušit. To platí hlavně pro nižší polohy, kde se vyskytuje voda v kapalném skupenství a kde je dostatečná vlhkost vzduchu. Při použití na horolezeckých expedicích se tento problém redukuje se stoupající výškou, neboť s klesajícím atmosférickým tlakem klesá i teplota a vlhkost vzduchu a spacák se tak lépe zbavuje vlhkosti. Navlhání výrazně omezuje kvalitní potahový materiál, který výrazně omezuje vnikání vlhkosti z okolí."
http://www.trekin...pacaky.htm
Hele, vím fakt , o čem píšu. ...... a když máš malej stan a nenecháš ho do rána otevřenej, tak ho tak silně zadejcháš, že ti voda teče po spacáku....hory a vymrzlej vzduch, to je něco jinýho
Upravil Stenly dne 21-10-2011 06:46
|
|
|
easyrider |
Přidané 21-10-2011 07:46
|
Člen
|
Tema je damsky spacak na elefanty!!!!! Ja byl na elefantech tak pred 10.roky, ale tehda to moc letni akce nebyla a k tomu se jedna o spacak pro zenu a ty jak se vseobecne vi snasi zimu hure nez muzi!!!!!!!! Kdyby se jednalo o spacaky letni nebo trisezonni pak klidne duta vlakna a dam ti za pravdu. |
|
|
|
Stenly |
Přidané 21-10-2011 09:35
|
Člen
|
easyrider napsal:
Tema je damsky spacak na elefanty!!!!! Ja byl na elefantech tak pred 10.roky, ale tehda to moc letni akce nebyla a k tomu se jedna o spacak pro zenu a ty jak se vseobecne vi snasi zimu hure nez muzi!!!!!!!! Kdyby se jednalo o spacaky letni nebo trisezonni pak klidne duta vlakna a dam ti za pravdu.
Jo, když je nejhůř, tak se nacpou 2 spacáky do sebe. Vyzkoušený z Atarktidy ze spaní v nezavřeným kontejneru.
A vůbec nejlíp se spí v několika do sebe daných obrovských papírových pytlích. akorát, že trochu šustěj....
|
|
|
easyrider |
Přidané 21-10-2011 12:21
|
Člen
|
Jo, když je nejhůř, tak se nacpou 2 spacáky do sebe. Vyzkoušený z Atarktidy ze spaní v nezavřeným kontejneru.
A vůbec nejlíp se spí v několika do sebe daných obrovských papírových pytlích. akorát, že trochu šustěj....[/quote]
Papírový pytel bych raději doporučil pro svou tchyňi |
|
|