Jak zastavit v kopci na nezpevnenem povrchu, kdyz jsem totalne nalozenej a za sebou mam batuzek, kdyz sahnu po brzde tak se mi zasekne kolo ale stejne jedu po zadku dolu, nejaka rada?
XL 1000V Varadero(zebra)
Dolu to jede jen když chytneš přední brzdu že? Zabrzdi oběma, pokud chceš chvíli stát do kopce tak na kvalt, nebo to kdyžtak trochu stoč kolmo ke kopci.
„Jedeme zkratkou pánové. Je to sice dál, ale zato horší cesta...“ DR 350 S
u me to je tak ze kdyz zastavim plne nalozenej v kopci tak dam radsi nohy dolu a jistim tak stabilitu nechtel bych to zas polozit jinak premyslim jak u tohodle vlastne funguje CBS? kdyz jsem zacal couvat dolu tak jsem po chvilce zastavil, myslite ze seplo?
XL 1000V Varadero(zebra)
to závisí na situaci - první je zadní brzda, ale ta jde snadno do smyku ovšem i to je potřeba aby si kolo natlačilo pod sebe materiál - proto nefunguje v terénu abs
základem u mastodonta je to nenechat rozjet - tedy hned na začátku kopce si najít bod na přední brzdě kdy zatížené kolo brzdí, ale stále se odvaluje a větší svahu brzdit i přední brzdou samotná zadní to nemá šanci pobrat
brzdit se dá i zařazenou rychlostí a spojkou když je chcíplý motor - pak můžeš mít obě nohy na zemi
pokud je třeba zastavit a i tak to jede dál tak jedině stočit motorku bokem ke svahu a pomalu ji položit - jak to zabere bokem tak to většinou zabrzdí - pokud ani to nepomůže tak už se tak maximálně modlit
------------------------------------------
Kač Kač 950 2004 - už je pryč
Kač Kač 690 2009
mno to teda :-D je pravda ze jsem brzdil ale pritom jsem porad drzel spojku pri zarazeny rychlosti, mohl jsem to klidne pustim nebo si pohrat se spojkou aby to zabralo a mohl byt klid...
XL 1000V Varadero(zebra)
to Speed:asi bych to podržel na spojce s kvaltem+z.brzdu jak píšeš,sic je to záhul na spojku ale lepší než padnout na h--u.
Svoboda=moto,moto=enduro.............