vařiče
|
BoGuS |
Přidané 12-07-2010 15:26
|
Člen
Příspěvek: 112
Založený: 04.05.10
|
zdar,
plánuji nákup vařiče a po prohledání netu a návštěvě pár obchodů nejsem o nic chytřejší.........
Zaujaly mne modely Camping Gas a český VAR ( ten jsem viděl pouze na internetu. Nevíte jak je to se zaměnitelností kartuší Var vs. camping gas vs.coleman) ?
Dík za info........ |
|
|
|
prezi |
vařiče
Přidané 12-07-2010 17:37
|
![Avatar člena](../images/avatars/atavargs[1].JPG)
Hlavní Administrátor
Příspěvek: 4052
Založený: 20.04.10
|
...dobrý dotaz, také si chci udělat radost ...vloni mi půjčil HonzaTA nějaký Camping Gaz s piezo zapalováním - také se mi líbilo, jak byl celý vařič po složení ramínek "skladný"
...jakpak se ten typ jmenoval? ![hmm](../images/smiley/hmm.gif) |
|
|
|
3X |
vařiče
Přidané 12-07-2010 20:58
|
![Avatar člena](../images/avatars/5600CEN[17].jpg)
Člen
Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10
|
používám již delší dobu Coleman F1 Power PZ a jsem max spokojený, protože voda vaří během chvíle, konzervu ohřejete do 1 minuty a ani velký vítr jej nesfoukne. Složený zabere minimum místa a nenašel jsem prozatím žádné jeho mínus. Neměnil bych.
http://www.svetou...1-power-pz |
|
|
|
refi |
vařiče
Přidané 12-07-2010 21:11
|
![Avatar člena](../images/avatars/mnouka[1].jpg)
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
a fotka jako důkaz, taková malá prodejní předváděčka v lese. kdo si ho koupil ještě ten den, dostal k tomu lečo s veselou pastýřkou zdarma ![Grin](../images/smiley/grin.gif)
' ' |
|
|
|
motoblb |
vařiče
Přidané 12-07-2010 21:13
|
![Avatar člena](../images/avatars/Motodily_Havirov_avatar[1].jpg)
Člen
Příspěvek: 1277
Založený: 15.05.10
|
BoGuS napsal:
zdar,
plánuji nákup vařiče a po prohledání netu a návštěvě pár obchodů nejsem o nic chytřejší.........
Zaujaly mne modely Camping Gas a český VAR ( ten jsem viděl pouze na internetu. Nevíte jak je to se zaměnitelností kartuší Var vs. camping gas vs.coleman) ?
Dík za info........ Bogus ja kupil v Lidlu za 200,-i s nahradní kartuši je sice nerozebiratelný ale vaří hřeje a i místo zabere ,vozím ho v orig.krabici i s náhradní kartuší![Smile](../images/smiley/smile.gif) |
|
|
|
tobig |
vařiče
Přidané 12-07-2010 21:35
|
Člen
Příspěvek: 647
|
Mám předchůdce dnešního ATOSu, slouží mi k naprosté spokojenosti už 13let a poměrem cena, výkon a spotřeba je docela solidní.
Rozhodně bys neprohloupil.... ![Wink](../images/smiley/wink.gif)
http://www.rr-nar...s-s-piezem |
|
|
|
3X |
vařiče
Přidané 12-07-2010 22:09
|
Člen
|
motoblb napsal:
BoGuS napsal:
zdar,
Dík za info........ Bogus ja kupil v Lidlu za 200,-i s nahradní kartuši je sice nerozebiratelný ale vaří hřeje a i místo zabere ![Grin](../images/smiley/grin.gif) ,vozím ho v orig.krabici i s náhradní kartuší ![Smile](../images/smiley/smile.gif)
je opravdu luxusní a nezabere ani v originál krabici místo, můžu potvrdit, viděl jsem jej na vlastní oči. I v Albánii jej chtěli do národního technického muzea ![hilarious](../images/smiley/hilarious.gif)
' ' |
|
|
|
3X |
vařiče
Přidané 12-07-2010 22:21
|
Člen
|
a teď si vyber ![hmm](../images/smiley/hmm.gif) ![Grin](../images/smiley/grin.gif)
odpověz si na otázku, co od něj očekáváš? Jaké jsou priority?
Skladnost? Spotřeba? Výkon? Piezo? Cena náplní?
Pro mě byl rozhodující výkon, protože dobu, kdy jsem půl hodiny vařil vodu a polévku ze sáčku na lihové krabičce, pálil si prsty přikládáním dalších kostek lihu a neustále hledal sirky, abych zapálil oheň, který mi sfoukl vítr, jsem už nechtěl zažívat
a cena náplní je více než příznivá, kdy 1/2kg díky dobrému kamarádovi pořídíš i za 120,-Kč |
|
|
|
bystricke |
vařiče
Přidané 12-07-2010 23:00
|
Člen
Příspěvek: 638
|
je to přesně jak píše 3X-ksák,kupovat nějaké staré sporáky nemá cenu
před itálií jsem si koupil něco podobného co má jirka 3x,je to rychlé,skladné a ve větru to nejde sfouknout,vařil sem stím v dost silném větru,byl tak silný,že ani víko od kufru nedokázalo udělat závětří,po 1/2 hodině se mi polífka podařila udělat![Smile](../images/smiley/smile.gif) |
|
|
|
prezi |
vařiče
Přidané 12-07-2010 23:35
|
Hlavní Administrátor
|
to Bystřické: podobné jako 3X to máš (oba máte modrou "kartuš" ), ale nepřehnal jsi to trochu s velikostí? ...větší neznamená lepší! ![Shock](../images/smiley/shock.gif)
' '
Upravil prezi dne 12-07-2010 23:38 |
|
|
|
xx6 |
vařiče
Přidané 13-07-2010 06:24
|
Člen
Příspěvek: 1454
Založený: 10.05.10
|
Osobně už pár let jezdím s VAR2. Max spokojenost. Malý, skladný, funguje perfektněš a jako jeden z mála má jako doplněk závětří, které značně urychluje vaření a zároveň snižuje spotřebu plynu. Kartuš koupíš v každém outdoorshopu a tuším, že pasuje i z Colemana ![thumbs up](../images/smiley/tup.gif) |
|
|
|
motoblb |
vařiče
Přidané 13-07-2010 13:49
|
Člen
|
3X napsal:
motoblb napsal:
BoGuS napsal:
zdar,
Dík za info........ Bogus ja kupil v Lidlu za 200,-i s nahradní kartuši je sice nerozebiratelný ale vaří hřeje a i místo zabere ![Grin](../images/smiley/grin.gif) ,vozím ho v orig.krabici i s náhradní kartuší ![Smile](../images/smiley/smile.gif)
je opravdu luxusní a nezabere ani v originál krabici místo, můžu potvrdit, viděl jsem jej na vlastní oči. I v Albánii jej chtěli do národního technického muzea ![hilarious](../images/smiley/hilarious.gif)
' ![http://img12.imageshack.us/img12/7404/variclidl.jpg](http://img12.imageshack.us/img12/7404/variclidl.jpg) ' Kde si to Jiří vykopal tohle není můj sporák![Grin](../images/smiley/grin.gif) ![Grin](../images/smiley/grin.gif) ![thumbs up](../images/smiley/tup.gif) |
|
|
|
petr_t |
vařiče
Přidané 13-07-2010 13:54
|
![Avatar člena](../images/avatars/profil[34].JPG)
Člen
Příspěvek: 691
|
3X napsal:
a teď si vyber ![hmm](../images/smiley/hmm.gif)
odpověz si na otázku, co od něj očekáváš? Jaké jsou priority?
Skladnost? Spotřeba? Výkon? Piezo? Cena náplní?
Pro mě byl rozhodující výkon, protože dobu, kdy jsem půl hodiny vařil vodu a polévku ze sáčku na lihové krabičce, pálil si prsty přikládáním dalších kostek lihu a neustále hledal sirky, abych zapálil oheň, který mi sfoukl vítr, jsem už nechtěl zažívat
a cena náplní je více než příznivá, kdy 1/2kg díky dobrému kamarádovi pořídíš i za 120,-Kč
to víš neš nahřeješ litinovej hrnec s gulage tak to chvíli trvá![Grin](../images/smiley/grin.gif) |
|
|
|
radosek |
vařiče
Přidané 13-07-2010 14:59
|
![Avatar člena](../images/avatars/100_0535[142].jpg)
Člen
Příspěvek: 6
Založený: 04.07.10
|
Potvrzuji Coleman F1 Power. Výkon super, maličký a skladný. Ať už s piezoelektrickým zapalovačem nebo bez něho, ale tenhle typ po vlastních zkušenostech 100% doporučuji...
...i učenej z motorky spadl... |
|
|
|
3X |
vařiče
Přidané 13-07-2010 16:21
|
Člen
|
to motoblb: jsem si tě vyfotil na břehu přehrady v Komanu ![Grin](../images/smiley/grin.gif)
|
|
|
|
motoblb |
vařiče
Přidané 13-07-2010 16:46
|
Člen
|
3X napsal:
to motoblb: jsem si tě vyfotil na břehu přehrady v Komanu
Haha kecáš protože svůj sporák sem vytáh jen jedinkrát a to v ŘECKÉM KEMPU![annoy](../images/smiley/annoy.gif) ![Grin](../images/smiley/grin.gif) |
|
|
|
stepan |
vařiče
Přidané 13-07-2010 16:58
|
![Avatar člena](../images/avatars/ceduro-avatar-2[49].JPG)
Člen
Příspěvek: 209
Založený: 19.05.10
|
3X napsal:
motoblb napsal:
BoGuS napsal:
zdar,
' ![http://img12.imageshack.us/img12/7404/variclidl.jpg](http://img12.imageshack.us/img12/7404/variclidl.jpg) '
Tohle jsme používali, když jsme začali jezdit do Alp pod stan a pak, když jsem byl na prvních dovolených na motorce, funguje to opravdu dobře, akorát to špiní ešák.. |
|
|
|
prezi |
vařiče
Přidané 13-07-2010 18:02
|
Hlavní Administrátor
|
...já tento vařič používal za "totáče" v "TOMíku" ![thumbs up](../images/smiley/tup.gif)
(TOM = turistický oddíl mládeže ...to bylo někdy v pravěku ) |
|
|
|
petr_t |
vařiče
Přidané 13-07-2010 20:14
|
![Avatar člena](../images/avatars/profil[34].JPG)
Člen
Příspěvek: 691
|
deset let starý plynový Coleman s krytem proti větru kam se hrabe varná plotna ![thumbs up](../images/smiley/tup.gif) |
|
|
|
bystricke |
vařiče
Přidané 14-07-2010 00:41
|
Člen
Příspěvek: 638
|
prezi napsal:
to Bystřické: podobné jako 3X to máš (oba máte modrou "kartuš" ), ale nepřehnal jsi to trochu s velikostí? ...větší neznamená lepší! ![Shock](../images/smiley/shock.gif)
' ![http://img535.imageshack.us/img535/9752/2137varictaborak1.jpg](http://img535.imageshack.us/img535/9752/2137varictaborak1.jpg) ' ![hilarious](../images/smiley/hilarious.gif) ten mám doma taky,vozím ho jen v autě,na motorku mám to co 3x |
|
|