Tak jsme se vrátili z vejletu a bylo to super i když letos je to počasí trochu na pikaču.
Přejezd ze SRB do MNE dolu na Rožaje sněžení.
V Gusinje po deštích cesta k oku Skakavice (přes ten asfaltovej začátek se v celé délce valila řeka. Jsme si řikali, že jesti se to ještě zvedne, tak už se od Skakavice nedostaneme zpět.
Cesta přes z Vermoshe přes Prokletije příjemných 15-20°
Hranice AL a MNE koupačka v moři OK i když i tam lidi řikali, že furt chcalo a měli i 5 bouřek denně.
Durmitor je ještě neprůjezdnej na sedlech 5m sněhu (prej to bude uklízet ZIL nejdřív 10. června.
Včera při průjezdu Erzbergem (zrovna se jel), ale na to že je to jenh ve 1200m, tak tam byla ukrutná kosa a na silnici čerstvě odklizenej sníh. Největšího plaváka jsme ale chytli u nás a po přejezdu hranic neskutečnej chcanec až domu.
Velice příjemně nás překvapilo Srbsko oblast Zlatiboru a dolů až ke Kosovské hranici nádherný šotolinky.
Fotky a videa budou postupně. Tolik fotek duh jsem jěště nikdy
neudělal.
pro dalisse k Uvacu: tam dozadu jsme nedojeli. To tábořiště je blíž na sat.map je to ta levá cesta k vodě. Je to to místo, jak na fotkách co jsem ti posílal sjížděj dolu ty Pajera. Po noční buřině tam dole jsme měli velký obavy z výjezdu nahoru červenym blátem.
PetrAT napsal:
Marvy, díky za info
Chystáme se tam za týden
Nezkoušeli jste Durmitor projet přes kaňon Sušice ?
Přes kaňon Sušice jsme to nezkoušeli, bo nás trochu tlačil čas. Nahoře začínal sníh pod prvnim sedlem v 1750m.
Nakonec jsme to objeli dolu přes Šavnik a pak Pivskym kaňonem.
Byli jsme tam začátkem května a počasí bylo o malinko lepší. Ke kaňonu Sušice nás poslali místní, když jsme zkoušeli projet Durmitorem do Žabljaku. V pozdní odpoledne a ve dvou na naložených motorkách jsme si netroufli a vrátili se. Také z Vermoshi do Kopliku jsme to otočili asi po dvou kilometrech. Vypadá ten úsek stejně jako první kilometry? Pak jsme si říkali jestli jsme zbytečně nepodlehli panice
Nakonec jsme museli vjet do Albánie přes Kukes a objet při tom celé Prokletie Kosovem.
marvy> sem rád, že ste se vrátili v pohodě. Vše sem sledoval online Podle poznámky vidím, že víš Dík za echo, kouknu na to.
S tím počasím si mne vcelku vyděsil. Koukal sem na fotky z půlky letošního května z bosenských hor a mají tam místama ještě sníh Tak zvažuju, že překopu trasu... Bo jak je v Durmitoru ve 2000 5 metrů sněhu.. no nevím....
PavelETV napsal:
Také z Vermoshi do Kopliku jsme to otočili asi po dvou kilometrech. Vypadá ten úsek stejně jako první kilometry?
Vypadá to podobně , možná malinko líp
Ve dvou by jste to projeli , ale neužili by jste si to
V každém případě to tam je moc hezké a stojí to za projetí
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w8WlpubAlg4[/youtube]
Upravil PetrAT dne 02-06-2013 20:12
petrAT> kura, podíval sem se na to ještě jednou a fakt že jo, je to směrem k mořu je to ale hned na začátku poznal sem tam jedno místo, kde jsem natáčel i já
Ano, je to hned kousek od místa kde skončil asfalt
Za týden tama pojedeme , tak doufám, že počasí dostane rozum
Máme v plánu i Durmitor a pokud se stále nebude dát projet, tak projedeme kaňonem Sušice
PavelETV napsal:
Byli jsme tam začátkem května a počasí bylo o malinko lepší. Ke kaňonu Sušice nás poslali místní, když jsme zkoušeli projet Durmitorem do Žabljaku. V pozdní odpoledne a ve dvou na naložených motorkách jsme si netroufli a vrátili se. Také z Vermoshi do Kopliku jsme to otočili asi po dvou kilometrech. Vypadá ten úsek stejně jako první kilometry? Pak jsme si říkali jestli jsme zbytečně nepodlehli panice
Nakonec jsme museli vjet do Albánie přes Kukes a objet při tom celé Prokletie Kosovem.
Vermosh - Koplik ve dvou celkem šel. Naštěstí nechcalo
marvy> koukám, že ste spali v tom samém kempu u Žabljaku, kde já loni , pořád tam pracuje Sanja? a koukli ste i k Tjentiste - pěkný monument, že? Jinak fakt ste z těch nemoků skoro nevylezli A jak to že nejel Milan a Martin? Já měl vzato, že jedeš s nima...
Taky jste si to hezky užili. A i když jste jeli 14-dnů po nás, užili jste si víc sněhu
V Gusenje jsme spali ve stejném penzionu, do kterého nás poslal ze Splavu místní týpek, který ve Splavu staví ten strašnej skleňák. Jezdí na nějaké lehké Kawě a zval nás příští na rok. Že už bude mít penzion v provozu a že nás povodí na lehkých po okolí. Mají tam prý enduro partičku
Za Gusenje jste asi vynechali Alipašiny izvori. Moc hezký kousek země !
Jak dlouho jste jeli Vermoshi - Koplik? Vidím, že to je vážně sjízdné, jen si dáma sem tam trochu popošla Nás napřed ta zajížďka mrzela, ale pak nás cesta zavedla trochu mimo plán do Kosova (moc poučné a hezké) a také do Peshkopi a Makedonie. Tak že ve výsledku jsme byli víc spokojeni. Aspoň máme další důvod k návratu příští rok. To ale dáme Albošku komplet od jihu a zredukujeme bagáž. Stany a kempingové vybavení můžou zůstat doma. Při těch cenách a možnostech ubytování stačí pro sychr spacáky.
S těma nemokama to nebylo tak hrozný. Každej den tak hoďku, dvě, někdy vůbec. Bylo dobrý, že když jsme někde kempovali, nebo bivakovali, že jsme měli možnost přístřešku na vaření a konzumaci.
daliss> V Žabljaku bylo mrtvo a jedinej tenhle kemp byl open. Původně jsme chtěli do Viraku, jak si radil, ale tam vládla ještě zimní sezona.
Benešovský nejeli, bo byli v dubnu na Korsice.
PavelETV> v Gusinje to byl super penzion, Muslimský techno, klávesák, tři zpěvačky a tanečnice a věřim tomu, kdyby Jarka řekla, že je moje ségra, tak by do půl hodiny by přišla i čtvrtá
Vermosh - Koplik jsme jeli tuším 4 hodiny, ale furt jsme fotili. Doma se podívám přesně.
Kolik stojí průjezd Kosovem? Pořád 30euro, někdo taky psal, že ze Srbska do Kosova a zpět musíš tím samým přechodem. prostě tě z hranice vrátěj. Platí to ještě?
Průjezd Kosovem je za 15eur - pojištění. Jel jsem to první víkend v květnu. Kosovci ti daj razítko do pasu a Srbáci tě pustěj jen na občanku :-) Jak ji nemáš, jedeš zpět :-( Jo a na Theth bagrovali cestu, byla průjezdná jen pro lehký enduro na C-čkovejch gumách :-(