Certifikát 100 Days...
|
Jarda Dingo |
Přidané 10-12-2011 17:16
|
Člen
Příspěvek: 68
Založený: 29.11.11
|
Možná i někteří z Vás si objednali knihu 100 Days.... Součástí dodávky je i certifikát a originální fotografie. Nedokázal jsem to u prvních objednávek ošetřit na prodejním serveru. Napište mi na mail, pošlu vám je. A děkuju za podporu dalšího MAD not BAD nápadu Jarda
Na galerii zamakám po 19. 12. , do tý doby nestíhám...
A možná je tu místo na diskusi: Jak financovat (spolufinacovat) větší cesty
Já vymyslel tenhle způsob, reakce jsou různý... jak to vidíte vy?
Vítězit s pokorou nebo prohrát se ctí |
|
|
|
3X |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 18:08
|
Člen
Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10
|
Jarda Dingo napsal:
nejsem příznivcem sponzorovaného cestování, protože je to něco za něco. Sponzor peníze zadarmo nedá a potom to při cestování může sponzorovaného omezovat, když pominu, že jede polepený, jako leták z kauflandu.
Druhý způsob získávání financí - "dejte, kdo mi chcete na cestu přispět" je pro mě ještě horší varianta.
Nejlépe je si na cestu sám vydělat, jinak raději sedět doma.
Nemám nic proti placeným cestovatelským přednáškám, prodeji cestopisných knih nebo třeba velkoformátových kvalitních fotografií.
Cena musí být v souladu se získanou hodnotou.
asi tak |
|
|
|
Jarda Dingo |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 18:44
|
Člen
|
3X napsal:
Jarda Dingo napsal:
nejsem příznivcem sponzorovaného cestování, protože je to něco za něco. Sponzor peníze zadarmo nedá a potom to při cestování může sponzorovaného omezovat, když pominu, že jede polepený, jako leták z kauflandu.
Druhý způsob získávání financí - "dejte, kdo mi chcete na cestu přispět" je pro mě ještě horší varianta.
Nejlépe je si na cestu sám vydělat, jinak raději sedět doma.
Nemám nic proti placeným cestovatelským přednáškám, prodeji cestopisných knih nebo třeba velkoformátových kvalitních fotografií.
Cena musí být v souladu se získanou hodnotou.
asi tak
S tím jen souhlas. Rozhodne si to každý sám jít nejít na přednášku, koupit nekoupit kalendář, knížku...
K velkým sponzorům je pravda, že za svoje peníze chtějí něco dostat. Pokud je sponzorem někdo blízký - myslím prodejce, součástky, cestovní vybavení a podobně nepřijde mi to "polepení až tak hrozný"...
|
|
|
3X |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 20:48
|
Člen
|
Jarda Dingo napsal:
K velkým sponzorům je pravda, že za svoje peníze chtějí něco dostat. Pokud je sponzorem někdo blízký - myslím prodejce, součástky, cestovní vybavení a podobně nepřijde mi to "polepení až tak hrozný"...
z mého pohledu je to stejný sponzor. Malý nebo velký, to je jedno.
příklad: Mitas ti dá na cestu 2 sady pneu, pro někoho paráda, že ušetří 6000 Kč v nákladech. Já bych to nebral, protože těm pneu nevěřím, jezdím z 80% TKC a zbytek Tourancky, ale nechtěl bych sady od nich. Pak, když už jim nebudeš sbírat data-měření hodnot po trase, tak je zmiňuješ ve svých "vyprávěních" a v horším jen sděluješ pozitivní postřehy. Já mohu sdělit zájemcům i ty negativní a na otázku, proč zrovna tyto pneu odpovím, protože jsem s nimi dlouhodobě spokojen a ne proto, že je mám zadarmo. |
|
|
|
Jarda Dingo |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:13
|
Člen
|
3X napsal:
Jarda Dingo napsal:
z mého pohledu je to stejný sponzor. Malý nebo velký, to je jedno.
příklad: Mitas ti dá na cestu 2 sady pneu, pro někoho paráda, že ušetří 6000 Kč v nákladech. Já bych to nebral, protože těm pneu nevěřím, jezdím z 80% TKC a zbytek Tourancky, ale nechtěl bych sady od nich. Pak, když už jim nebudeš sbírat data-měření hodnot po trase, tak je zmiňuješ ve svých "vyprávěních" a v horším jen sděluješ pozitivní postřehy. Já mohu sdělit zájemcům i ty negativní a na otázku, proč zrovna tyto pneu odpovím, protože jsem s nimi dlouhodobě spokojen a ne proto, že je mám zadarmo.
To je cena, ale marketing ti nikdy neříká plnou pravdu. K těm gumám mám naprosto stejný zkušenosti, Mitas jsem ale nikdy nezkusil... Tourancky naložený (tahle cesta) 19 000 na cestě pak ještě asi 3000 doma Takže není co testovat..
Takhle v pohodě držej
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[73.44Kb]
|
|
|
3X |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:27
|
Člen
|
pneu ber jako příklad. Stejně jsem mohl uvést funkční prádlo, vařič, přilbu, kameru, olej, ... cokoliv.
I sponzor, co ti dá polévku v pytlíku je sponzor a bude za to něco chtít.
|
|
|
|
Jarda Dingo |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:32
|
Člen
|
3X napsal:
pneu ber jako příklad. Stejně jsem mohl uvést funkční prádlo, vařič, přilbu, kameru, olej, ... cokoliv.
I sponzor, co ti dá polévku v pytlíku je sponzor a bude za to něco chtít.
Nebo ne... mě v den, kdy jsem odjížděl a stavil se rozloučit s klukama v Touratechu dal Tomáš Kocanda novej bag (u BMW Bagu mi tam prask zip), víno v prášku a lepení a FAKT ZA TO NIC NECHTĚL
Ale jasně, když to bude oficiální, vždycky je něco za něco Ideál jet za svý a dělat si to po svým
|
|
|
qwert |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:34
|
Člen
Příspěvek: 5521
Založený: 13.05.10
|
Jardo takhle projedu zatáčku i na špuntech.. |
|
|
|
Jarda Dingo |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:41
|
Člen
|
qwert napsal:
Jardo takhle projedu zatáčku i na špuntech..
Ty jo já ne ))
|
|
|
Jarda Dingo |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:42
|
Člen
|
qwert napsal:
Mám pocit, že by povolil rychlejc svěrač než adheze ))
|
|
|
qwert |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:43
|
Člen
|
Jarda Dingo napsal:
qwert napsal:
Ty jo já ne ))
Ty taky,jen to ještě nevíš.. Je to asi překvapující ale i tyhle gumy kupodivu snesou slušné náklony a navíc i dají vědět když už jsou opravdu na hranici.. |
|
|
|
3X |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:47
|
Člen
|
to jsem čekal, kdy budete řešit náklony |
|
|
|
Jarda Dingo |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:48
|
Člen
|
qwert napsal:
Jarda Dingo napsal:
qwert napsal:
Ty jo já ne ))
Ty taky,jen to ještě nevíš.. Je to asi překvapující ale i tyhle gumy kupodivu snesou slušné náklony a navíc i dají vědět když už jsou opravdu na hranici..
To už bych asi nebyl na příjmu ) Někde se domluvíme a naučíš mi to ))
|
|
|
qwert |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 21:54
|
Člen
|
Bude mi ctí Jardo.. |
|
|
|
3X |
Certifikát 100 Days...
Přidané 10-12-2011 22:00
|
Člen
|
a teď zpět k získávání peněz na cestování
|
|
|
|
Waltr |
Certifikát 100 Days...
Přidané 11-12-2011 10:09
|
Člen
Příspěvek: 752
Založený: 14.05.10
|
Vydělat si na ni.
A když to nejde vydělat si na ni prodejem vlastních ústupků. To už dle svědomí každého jedince. Od téměř nicneznamenajících (nálepka na kufru) až po ty zásadní (chvála moto které ani nedojelo do cíle)
Nejsympatičtější je mi použití vlastních prostředků, od toho si stavím cíle. Ale mám pochopení i pro ty kteří mají výšší cíle než příjem. Já na to nemám schopnosti a tak si to stavím jako ukázku své morálky.
Co jsem to jenom chtěl....? |
|
|
|
Jarda Dingo |
Certifikát 100 Days...
Přidané 11-12-2011 12:28
|
Člen
|
Waltr napsal:
Vydělat si na ni.
A když to nejde vydělat si na ni prodejem vlastních ústupků. To už dle svědomí každého jedince. Od téměř nicneznamenajících (nálepka na kufru) až po ty zásadní (chvála moto které ani nedojelo do cíle)
Nejsympatičtější je mi použití vlastních prostředků, od toho si stavím cíle. Ale mám pochopení i pro ty kteří mají výšší cíle než příjem. Já na to nemám schopnosti a tak si to stavím jako ukázku své morálky.
o morálce se dobře mluví, pokud se neporvěřuje ))
|
|
|
easyrider |
Certifikát 100 Days...
Přidané 11-12-2011 13:15
|
Člen
Příspěvek: 145
Založený: 29.10.10
|
o morálce se dobře mluví, pokud se neporvěřuje ))[/quote]
dnes dostat od někoho peníze je skoro nemožné max tak nějaký sponz. materiál na cestu a to většinou za jejich výrobní či nákupní ceny případně zapůjčení náhradních dílů atd. I když jsou vyjímky.....za které dík.
easyrider přiložený následující obrázek:
[163.58Kb]
|
|
|
|
Jarda Dingo |
Certifikát 100 Days...
Přidané 11-12-2011 15:29
|
Člen
|
easyrider napsal:
o morálce se dobře mluví, pokud se neporvěřuje ))
dnes dostat od někoho peníze je skoro nemožné max tak nějaký sponz. materiál na cestu a to většinou za jejich výrobní či nákupní ceny případně zapůjčení náhradních dílů atd. I když jsou vyjímky.....za které dík.[/quote]
Mám stejnou zkušenost, ale i "tahle úspora je fakt dobrá" Zvláštní je, že nejvíc kritiků je z řad těch, kteří buďto takovýhle cesty nedělají.... Mě zaujalo to, že s hrdostí sedět doma na zadku "má vyšší hodnotu" než schopnost se s někým dohodnout na nějaké byť minimální podpoře ))
Jinak 100 Days jsem si financoval sám a podporu Tomáše Kocandy jsem tady vysvětlil
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[160.94Kb]
|
|
|
3X |
Certifikát 100 Days...
Přidané 11-12-2011 15:36
|
Člen
|
Jarda Dingo napsal:
Mám stejnou zkušenost, ale i "tahle úspora je fakt dobrá" Zvláštní je, že nejvíc kritiků je z řad těch, kteří buďto takovýhle cesty nedělají.... Mě zaujalo to, že s hrdostí sedět doma na zadku "má vyšší hodnotu" než schopnost se s někým dohodnout na nějaké byť minimální podpoře ))
Jinak 100 Days jsem si financoval sám a podporu Tomáše Kocandy jsem tady vysvětlil
mě by zajímalo dokončení této myšlenky |
|
|