Navigace
|
Flash |
Přidané 21-01-2011 18:53
|
Člen
Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10
|
tobig napsal:
Jasně Flashi, já rozumím. Takhle napsané je to jasné, srozumitelné. Dals pádné argumenty a já je takhle podané beru a ctím. Vidíš, jak to lehké.....
Teď ten rozdíl, třebas mezi náma dvěma... já nelyžuju, nemám ani snowboard.... nejsem tak majetný, nemůžu si dovolit více koníčků - tak cenově náročných. Mám strašně málo volného času a pokud se nějaký najde, trávím ho s přáteli, manželkou či dětmi mmj i cestováním a vůbec rajtováním na motorce...... Garmina používám hodně, na motorce především, ale i v autě. Třebas včera v Brně a odpoledne ve Zlíně mi našel a navedl mně na pár adres. Spolehlivě. Pro mne to vyhozené peníze nejsou, mám rád jakousi jistotu či záruku spolehlivosti. A třešinkou na dortě je pro mně Garminovská parádní funkce "stopy" a její export do Googlu maps.... čumím pak na to půl zimy, koukám kde jsem už byl, kudy jsme jeli a krásný příval vzpomínek mně nabijí energií až do první jarní pampelišky a nového volání dálek.....
Rozumím tomu, když chce někdo jen jednou ročně najít kemp, projet město transitem či trefit do přístavu a papírová mapa je na ****, tak si koupí navi za dvojku..... pro toho opravdu není zumo vhodné.
jj a ještě mi do těch koníčků dej běžky, v létě kolo, pořád s tou mojou musím někde cestovat... a prostě když rozdělím finance mezi všechny tyto nesmysly tak mi na navigaci za 15 000 nezbývá, i když bych ji chtěl
jsem ještě mladý takže nemám manželku (i když s tou svojí taky pár let jsem) a nemám děti. Ale stejně, i ta moje stará kraksna stojí takovejch peněz. Jen co do ní sypu teď, páč celej spotřebák už je na****...
jinak tyto naše debaty opravdu nepatří do téma navigace. Chci se zeptat, co ta 550ka od garmina? kdo s tím má zkušenosti? prej je taky vodotěsná a třesuvzdorná.
Jinak jsou ještě nějaké alternativy co by se dalo používat na motorce ?
If you see the flash, it's already too late |
|
|
|
task |
Navigace
Přidané 22-01-2011 08:24
|
Člen
Příspěvek: 201
Založený: 18.08.10
|
Těch alternativ je spousta.
A dneska se ta 60 dá taky sehnat docela za slušnou cenu.
Ale již jsem vyděl nástupce 60 .Hlavně že to nemá dotykáč. |
|
|
|
MALI |
Navigace
Přidané 22-01-2011 13:23
|
Člen
Příspěvek: 13
Založený: 25.06.10
|
To Flash: NUVI 550 respektive 510 (to samý jen to má navíc Bluetooth) používám už 2 sezóny jak v autě, tak na motorce a maximální spokojenost. Pár vydatnejch dešťů už zažila a funguje pořád OK. Myslim, že to je za málo peněz hodně muziky. Zkoušel jsem v ní i Topo mapu na turistiku, ale tam je pak limit baterka, která vydrží jen 4 hodiny. Je to opravdu univerzál, určitě neni tak dobrá jako Zumo 550 - v rukavicích třeba adresu za jízdy nezadáš, ale narozdíl od Zuma 550 se nesype, neteče do ní a neulamují se tam kolíky napájení na kolíbce. Tady je video http://www.youtub...LDiGADCl9c
Upravil MALI dne 22-01-2011 13:25 |
|
|
|
MALI |
Navigace
Přidané 22-01-2011 13:35
|
Člen
Příspěvek: 13
Založený: 25.06.10
|
Tady máš ještě test: http://navigovat....-a-1314224
Upravil MALI dne 22-01-2011 13:36 |
|
|
|
Waltr |
Navigace
Přidané 30-01-2011 20:29
|
Člen
Příspěvek: 752
Založený: 14.05.10
|
Tak se ještě vrátím, zkoušel jsem spárovat navi s interfonem a není to technicky možné.
Což mě trochu mrzí, chtěl jsem přes to pouštět hudbu. Budu muset přes mobil.
Takže málé mínus, jo a taky má téměř nulovou výdrž baterie.
Na jaře zkusím jak je to s displejem. Ale je fakt že to občas blbě vidím i v autě.
Tím jsem snad vyčetl slabé stránky.
3X- hledal jsem a nikde jsem nenašel o čem jsi mluvil. Pominu-li WOP a WIP
Co jsem to jenom chtěl....? |
|
|
|
tobig |
Navigace
Přidané 31-01-2011 08:22
|
Člen
Příspěvek: 647
Založený: 02.05.10
|
Nevěš hlavu... ono Zumo s Interphonem také není právě ideální na poslech hudby. Já už si hudbu do helmy nepouštím, tak příšerný plechový zvuk a tolik šumu nevyráběl ani starý rusky tranďák
''
Upravil tobig dne 31-01-2011 08:26 |
|
|
|
HonzaTA |
Navigace
Přidané 31-01-2011 21:55
|
Člen
Příspěvek: 106
Založený: 31.05.10
|
Waltr>
.. takže když to shrnu, tak tvá navi:
- nemá rozumnou záruku ..
- není vodotěsná (co prachotěsnost a odolnost vůči otřesům?) ..
- nejde spárovat s interfonem ..
- má nulovou výdrž baterie ..
- blbě na ni vidíš i v autě, tzn. asi i na motorce (v kontextu s tímto si vzpomínám na tvé přesvědčení, že na ni uvidíš za všech podmínek lépe, než já na svého Questa ) ..
.. čímž teda končí výčet slabých stránek .. asi ..
hele, Zdenku, dovol mi otázku .. jakou silnou stránku ta navi vlastně má?
|
|
|
|
refi |
Navigace
Přidané 31-01-2011 23:01
|
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
silná stránka? nevypadá jako ruský tranďák
---------------------------------------------------------------------------------------
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému. Jan Werich |
|
|
|
tobig |
Navigace
Přidané 31-01-2011 23:58
|
Člen
|
Co se Ti nelíbí na mém krásném tranzistorovém přijímači v garáži.... ? |
|
|
|
3X |
Navigace
Přidané 01-02-2011 00:03
|
Člen
Příspěvek: 1698
|
jakto, že nespíte a blbnete tady s tranďákama , co?
nejlepší je stejně mapa, protože si do ní můžeš kreslit a je vidět i na slunci |
|
|
|
tobig |
Navigace
Přidané 01-02-2011 00:07
|
Člen
|
užužužuž jdu na moutě kutě, bez navi, tranďáku i mapy..... do postýlky trefím jen s buzolou.... ciao a brum, brum.... |
|
|
|
Waltr |
Navigace
Přidané 01-02-2011 07:44
|
Člen
|
Milý Honzo.
Výčet ještě neobsahuje mnoho položek.
Ale říkal jsem si, že ty nebudou pro běžného spotřebitele až tak podstatné.
Navigace nemá držák na moto- další peníze.
Konektor na sluchátka je ten menší- takže redukce -další peníze.
V kontextu tvé,,- blbě na ni vidíš i v autě, tzn. asi i na motorce (v kontextu s tímto si vzpomínám na tvé přesvědčení, že na ni uvidíš za všech podmínek lépe, než já na svého Questa Smile ) .."
Přidávám své ,,Ty na ten svůj mobil vidíš?" a ,, mobil bylo na rozměry tvé navigace. Myslím že na svou navigaci uvidím za všech podmínek lépe než ty. "
Vidíš ty smajlíky? a vidíš to ,,myslím"?
A celkově jsme si tohle mohli ušetřit, jak říkám když si pozorně vše přečteš, ušetříš si spoustu času rozborem a čekáním na příležitost.
Toto je můj příspěvek č. 6
,,Určitě to není extra kvalitka, mě to zatím stačí. Nevýhoda je malá výdrž baterie. Mám to pořád napíchlé v zásuvce.
Určitě bych doporučoval Zumo s zárukou...ale to už si prober sám.
Není vodotěsná, displej není pro moto - slabší kontrast, záruka atd.
Aktualizace řeším na různých servrech tak nějak když jedu někam najdu mapu a nahraju. "
Co k tomu dodat? Jo už vím...
Upravil Waltr dne 01-02-2011 07:46
|
|
|
Waltr |
Navigace
Přidané 01-02-2011 07:53
|
Člen
|
3X napsal:
jakto, že nespíte a blbnete tady s tranďákama , co?
nejlepší je stejně mapa, protože si do ní můžeš kreslit a je vidět i na slunci
A ze všech stran, taky se u toho dá pojíst, a spojuje národy a nesnášenlivé skupiny China a Kvalita produktů.
''
|
|
|
ivan66 |
Navigace
Přidané 01-02-2011 08:59
|
Člen
Příspěvek: 1415
Založený: 12.06.10
|
Co to tam máte, jídelní lístek? |
|
|
|
task |
Navigace
Přidané 01-02-2011 09:11
|
Člen
Příspěvek: 201
Založený: 18.08.10
|
Waltr napsal:
Milý Honzo.
Výčet ještě neobsahuje mnoho položek.
Ale říkal jsem si, že ty nebudou pro běžného spotřebitele až tak podstatné.
Navigace nemá držák na moto- další peníze.
Konektor na sluchátka je ten menší- takže redukce -další peníze.
V kontextu tvé,,- blbě na ni vidíš i v autě, tzn. asi i na motorce (v kontextu s tímto si vzpomínám na tvé přesvědčení, že na ni uvidíš za všech podmínek lépe, než já na svého Questa Smile ) .."
Přidávám své ,,Ty na ten svůj mobil vidíš? " a ,, mobil bylo na rozměry tvé navigace. Myslím že na svou navigaci uvidím za všech podmínek lépe než ty. "
Vidíš ty smajlíky? a vidíš to ,,myslím"?
A celkově jsme si tohle mohli ušetřit, jak říkám když si pozorně vše přečteš, ušetříš si spoustu času rozborem a čekáním na příležitost.
Toto je můj příspěvek č. 6
,,Určitě to není extra kvalitka, mě to zatím stačí. Nevýhoda je malá výdrž baterie. Mám to pořád napíchlé v zásuvce.
Určitě bych doporučoval Zumo s zárukou...ale to už si prober sám.
Není vodotěsná, displej není pro moto - slabší kontrast, záruka atd.
Aktualizace řeším na různých servrech tak nějak když jedu někam najdu mapu a nahraju. "
Co k tomu dodat? Jo už vím...
Prosím Tě , kde nahraju kvalitní mapu Polska .
Používám Garmina GPSMAP 60CSx. |
|
|
|
refi |
Navigace
Přidané 01-02-2011 09:23
|
Člen
|
ivanversys napsal:
Co to tam máte , jídelní lístek?
to si vzali na cesty horoskop
''
---------------------------------------------------------------------------------------
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému. Jan Werich |
|
|
|
refi |
Navigace
Přidané 01-02-2011 10:46
|
Člen
|
Waltr napsal:
A ze všech stran, taky se u toho dá pojíst, a spojuje národy a nesnášenlivé skupiny China a Kvalita produktů.
a kdo je ještě ve skupině china kromě waltra a wop?
|
|
|
Galdous |
Navigace
Přidané 01-02-2011 13:01
|
Člen
Příspěvek: 54
Založený: 05.08.10
|
.......A celkově jsme si tohle mohli ušetřit, jak říkám když si pozorně vše přečteš, ušetříš si spoustu času rozborem a čekáním na příležitost.
.....to by byl zánik wop existence , to by bylo škoda....
Upravil Galdous dne 01-02-2011 13:03 |
|
|
|
Perchticka |
Navigace
Přidané 01-02-2011 17:12
|
Člen
Příspěvek: 89
Založený: 28.05.10
|
refi napsal:
Waltr napsal:
a kdo je ještě ve skupině china kromě waltra a wop?
My?
,,Uřídit motorku je pohodová brnkačka. Zkuste ve zdraví ukočírovat dvě akční děti..." |
|
|
|
Perchticka |
Navigace
Přidané 01-02-2011 17:15
|
Člen
Příspěvek: 89
Založený: 28.05.10
|
Galdous napsal:
.......A celkově jsme si tohle mohli ušetřit, jak říkám když si pozorně vše přečteš, ušetříš si spoustu času rozborem a čekáním na příležitost.
.....to by byl zánik wop existence , to by bylo škoda....
Máte přemíru času a energie. Práci a rodinu na vás!
,,Uřídit motorku je pohodová brnkačka. Zkuste ve zdraví ukočírovat dvě akční děti..." |
|
|